пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Застосування програмних засобів GRAN 1 та GRAN-2D на уроках математики

Досить відомий сьогодні в школах і педагогічних університетах України програмний комплекс Gran був розроблений Жалдаком Мирославом Івановичем




(уродженець с. Лазірки [колись Лазірківського, тепер Оржицького району] Полтавської області, академік Академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри теоретичних основ інформатики Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова)
та його тодішнім аспірантом А.В. Пеньковим ще в 1989 р. для комп’ютерів Ямаха, якими тоді були оснащені школи і вищі педагогічні навчальні заклади колишнього СРСР. Зараз програмно-методичний комплекс Gran досить широко використовується в школах і педагогічних вузах


України, про що свідчать публікації в журналах „Математика в школі”, „Комп’ютер в школі та сім’ї”, збірнику наукових праць „Комп’ютерно-орієнтовані системи навчання”, теми кандидатських і докторських дисертацій з методик навчання математики, фізики, інформатики.

Стаття "Застосування програмних засобів GRAN 1 та GRAN-2D на уроках математики"

Завантажити Gran1-3.rar

Комп’ютер на уроках геометрії: Посібник для вчителів / М.І.Жалдак, О.В.Вітюк.

М.І. Жалдак, Ю.В. Горошко, Є.Ф. Вінниченко. Математика з комп’ютером.

ПЗ GRAN1 було використане при написанні конкурсної роботи МАН "Розв’язування рівнянь з параметрами з використанням графічного методу та програми Microsoft Excel".

Немає коментарів:

Дописати коментар