четвер, 10 листопада 2016 р.

Як захистити свій Інтернет-аккаунт?



Як захистити свій Інтернет-аккаунт? (Пароле ! Пароле! Пароле! – співала Dalida)




— «Скажи пароль и проходи» А как по-эфльийски будет пароль?
— Der Parol.
© Властелин колец. Братва и кольцо
Або  з анекдоту
- Скажи пароль и проходи!
- Пароль.
- Проходи!!!
І ще співала Dalida (французька співачка й акторка італійського походження)





Ось кілька простих правил.
1. Пароль в нашу інформаційну епоху - це те ж саме, що й посвідчення особи. Саме правильний пароль «говорить» системі захисту що Ви - це Ви, а не хтось інший. Отже, підбирати треба складні паролі.
Ось статистичні дані за часом злому пароля, які я знайшов за запитом в Гуглі «злом пароля»:
  • Пароль типу «123456» або «qwerty». Так, такий пароль легко запам'ятовується, але підбирається ручним підбором приблизно за 5 хвилин. До речі, такі паролі використовують приблизно 5% всіх користувачів Інтернету! Спеціальна програма «обчислює» такий пароль протягом приблизно мікросекунди (однієї мільйонної частки секунди).
  • Пароль, що складається з осмисленого (розмовного) англійського слова довжиною до 10 літер підбирається спеціальною програмою в середньому за 2 секунди.
  • Пароль з чотирьох англійських символів, включаючи цифри і спецсимволи (типу hd4 $) «протистоїть злому» вже приблизно 3 хвилини, а такий же пароль з букв різного регістра, цифр і хоча б одного спецсимволів з семи знаків «тримається» вже приблизно 30 діб !
Робіть висновки самі.
І ще порада! Ніколи не використовуйте в якості пароля своє ім'я, прізвище або дату народження! Такий пароль легко підбере будь-яка людина, яка Вас знає.
2. Нікому і ніколи не передавайте свій логін і пароль! Якщо є хоч найменша підозра - міняйте пароль. До речі, корисно і просто регулярно міняти пароль, бази паролів регулярно «розкриваються» і продаються на «чорному» Інтернет-ринку.
3. Просто необхідно застосовувати для різних акаунтів різні логіни і паролі. Навіть якщо зловмисник «розкриє» один з Ваших акаунтів, до іншого та ж пара "логін + пароль» просто не підійде.
4. Антивірус не просто повинен бути, він повинен регулярно оновлюватися! Нові «трояни» - програми шпигуни, пересилають дані з Вашого комп'ютера удосконалюються з жахливою швидкістю!
5. Краще не тримати паролі в окремому файлі на комп'ютері, а скинути їх на захищений паролем носій або записати на папір. Тільки ось, «папірець» не повинен потрапити в чужі руки,
6. Поштові скриньки на безкоштовних поштових серверах «розкриваються» особливо часто. Так, що, отримавши на такий ящик дані ( «логін + пароль»), відразу копіюйте їх на комп і видаляйте з ящика.

Звичайно можна ще довго перераховувати правила, але як багато людей не застосовують навіть ці, найпростіші!
Просто вдумайтеся в таку цифру, у 50 000 000 (п'ятдесят мільйонів) користувачів Інтернету на захисті їх аккаунта (електронної пошти, даних в соціальних мережах і т.д.) стоїть пароль типу «123456» ( «654321») або «qwerty» ( «ytrewq»)!

За матеріалами сайту http://idimm72.ucoz.net/publ/1-1-0-1






Немає коментарів:

Дописати коментар